Na het behalen van Goud en zilver tijdens het EK op 14 en 15 september j.l. reed ik op 16 september al wat grieperig rond in het Duitse Langenfeld. We wonnen nog wel maar daarmee is dan ook alles gezegd. De wek die er op volgde had ik koorts en kon ik niet deelnemen aan de tijdritten in Puttershoek en tGoy. Op 7 oktober stond ik dan voor mijn laatste wedstrijdactiviteit van dit seizoen aan de start in sHeerenberg voor de Henk Lubberding Classic. Het was mooi weer en we hadden goede zin.
Helaas ging het in de afdaling van de Eltenerberg (na 110km) goed fout. Voor ons kwamen een 4tal solorijders ten val en met ruim 70km per uur vlogen wij er overheen en over de kop. Pas in het ziekenhuis van Emmerich kwam ik weer bij bewust zijn. Er werd een behoorlijke hersenschudding geconstateerd + alle ribben waren zwaar gekneusd. Mijn linkerzijde was volledig ontveld. Het gaat momenteel weer wat beter al loop ik nog als een oude man. Zo jong ben ik trouwens ook niet meer, maar ik voelde mij wel altijd jong. Dat is nu effe anders. Gelukkig heb ik niets gebroken en hoop ik snel weer op de tandem te zitten. Mijn plan is om op 4 november een veldtoertocht in Lichtenvoorde te gaan doen. Ik hoop deze planning te halen. Met elke dag een beetje therapie moet dat lukken.

Hierbij het verslag van "Wielerrevue" :

Henk Lubberding Classic opnieuw een succes

De 5e Henk Lubberding Classic, een cyclo voor mannen en vrouwen met start en finish in 's-Heerenberg is opnieuw een succes geworden. Vorig jaar waren de weersomstandigheden niet zo best, nu was het goed wielerweer in de Achterhoek. Ruim 400 deelnemers startten om 8.30 u. en legden de eerste 100 km 'geneutraliseerd' af met 30 km/u. Toch een pittige maar vooral ook een sportieve opgave. De Posbank is een lastig klimmetje, maar en bloc goed te nemen. De laatste 30 km werd de wedstrijd vrijgegeven en was het knokken, hard tegen hard. Winnaar werd Dick Hoeve (39) uit Elburg. Een sportman die al zo'n 20 jaar in het peloton zit, als wielrenner maar ook als schaatser en skeeler. Hij versloeg op de meet in 's-Heerenberg zijn medevluchter Kevin van Dalfsen (Dieren). Cristian Brumen uit Bocholt werd op acht sekonden derde. Yvonne Brunen won bij de vrouwen. De Farm Frites-renster handhaafde zich tot het einde in de eerste groep bij de mannen en zij had maar 18 sekonden achterstand op winnaar Dick Hoeve. Henk Lubberding, de patroon van deze Classic, finishte als tiende! Foto: Het podium van de vrouwen: Eefje Ottevanger (2e), Yvonne Brunen (1e ) en Christel van Beek (3e)