Expositie Paralympische Sporten onder de naam “Kunst en Vliegwerk”

Eind oktober werd in Amersfoort de expositie « Kunst en Vliegwerk » gehouden. Kunstenares en fotografe Mathilde Dusol heeft een tiental Paralympische topsporters op bijzondere wijze gefotografeerd. Naar mijn mening is zij bijzonder geslaagd in haar opzet. Alleen al het feit dat zij de Paralympische topsporters heeft gevraagd hen te mogen vastleggen op fotomateriaal betekent op zich al een stuk erkenning voor de sporters als topsporter. Tevens zorgt Mathilde Dusol ervoor dat door de manier van fotograferen de valide kijker mogelijk anders tegen handicaps gaat aankijken, en levert daarmee een forse bijdrage aan het integratieproces.

Op 1 van de 10 kunstwerken zijn de IZA Tandemrijders Jan Mulder en Pascal Schoots te zien in volle inspanning. Als ze tijdens de Paralympics op een dergelijke wijze gaan proberen goud te halen gaat dat waarschijnlijk niet lukken!

Gebruik van deze foto niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de maakster.
© Mathilde Dusol, mathilde.dusol@worldonline.nl

Het is mogelijk de expositie een periode binnen een bedrijf of instelling te exposeren. Daarvoor kan contact gezocht worden met Mathilde Dusol.
Info: e-mail mathilde.dusol@worldonline.nl

Namens het IZA Tandemteam,
Jan Mulder