Bronvermelding: VAR Gezicht, december 2003


VAR ALS SPONSOR AANWEZIG OP PARALYMPICS ATHENE 2004.

Door tandemwielrenner Jan Mulder namens het IZA Tandemteam

De Paralympische Spelen zijn in Nederland een vrijwel onbekend fenomeen. Als Paralympisch topsporter, mijn naam is Jan Mulder, probeer ik al jaren de bekendheid voor dit fenomeen te vergroten door sportieve prestaties neer te zetten. Ik doe dit als tandemwielrenner samen met een aantal valide voorrijders. Voor de duidelijkheid: ik heb zelf een visuele beperking als handicap en zit daardoor altijd achter op de tandem. Feitelijk is dit de enige echte integratiesport. U weet wel, integratie waar zoveel over gesproken wordt in de maatschappij, maar waar het maar niet echt mee wil lukken.

Het lijkt mij goed om mij eerst eens nader voor te stellen. Jan Mulder is de naam. Al jaren gepassioneerd tandemwielrenner. De laatste jaren fiets ik mijn wedstrijden, nationaal en internationaal, onder de naam van het IZA-Tandemteam. IZA is de hoofdsponsor. Het team bestaat uit 4 voorrijders, 1 slechtziende stagiair, en ondergetekende. We rijden een behoorlijk druk programma. Zowel ik als stagiair Richard Bonhof zijn afkomstig uit de gemeente Voorst (Twello). Voor meer informatie over het team, de teamleden en het wedstrijdprogramma verwijs ik u naar de website van het team: www.mrtandem.nl

Het op de weg houden van het team is alleen mogelijk dank zij de geweldige support van hoofd- en co-sponsors. Tevens beschikken wij over een groot aantal suppliers. al jaren is VAR een gewaardeerd co-sponsor van het team. Eerst door het voeren van een logo op de minibus waarmee het team de wedstrijdlocaties bezoekt, en de laatste twee jaar ook met een naamsuiting op de wielrenshirts van het team. Ook in het belangrijke jaar 2004 zal VAR van de partij zijn en haar steentje bijdragen op weg naar goud in Athene.

U leest het goed. Goud! Voor minder gaan we niet. Inmiddels is reeds op 2 onderdelen een door NOC-NSF bekrachtigde nominatie gerealiseerd. Nu is het een kwestie van goed trainen, fit blijven en vormbehoud tonen. Daarna moet er in Athene gescoord worden (september 2004).

Momenteel is het wielerseizoen 2003 achter de rug. Tijdens het EK in September 2003 werd 2 x zilver gewonnen. Eerder dit jaar werd ook de Nationale titel tijdrijden in de wacht gesleept. We zijn redelijk content met de prestaties dit jaar, maar volgend jaar moet het beter. Als de voorwaarden worden ingevuld die wij hebben neergelegd bij de bond en bij NOC-NSF dan kan het ook beter. Wij proberen ons voorbereidingsprogramma te optimaliseren. Wel is het zo dat ook onze sportbond wordt getroffen door de manier waarop men vanuit overheidsland de subsidies aan het korten is. Dus niet te vroeg juichen waar het gaat om het streven naar programmaverbetering.

Seizoen voorbij, maar toch erg druk. Druk met het op orde brengen van het materiaal. Inmiddels is in oktober Koga Myata aangetrokken als nieuwe materiaalsponsor. Wij verwachten daarom optimaal materiaal. Ook de overge suppliers vullen in deze tijd de materiaalbeschikbaarheid aan. Vanaf januari 2004 is het dan echt alleen nog maar focussen op Athene: trainen op de Veluwe, trainen op de nieuwe wielerbaan van Alkmaar, bezoeken van trainingsstages in Zuid Africa en Mallorca. Begin maart de eerste grote wedstrijden rondom Kaapstad. In mei krijgen we een wedstrijd aangewezen door NOC-NSF waar we vormbehoud moeten tonen. Waarschijnlijk wordt dat de Ronde van Belgie.
Ik ga het seizoen in met Bart Boom en Pascal Schoots als meest kansrijke voorrijders om mij in Athene te ondersteunen. Een derde kandidaat wordt binnenkort bekend gemaakt. Uiteindelijk kunnen twee renners met mij mee naar de Paralympische spelen.Een voorrijder voor de baanwedstrijden en een voorrijder voor de wegwedstrijden. Via de website kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

Ik wens alle VAR medewerkers bij deze alvast een goede jaarwisseling en een gezond 2004.