IZA TANDEMTEAM SUPER IN HEW-CYCLASSICS

Waar Bettini als eerste de finish passeerde tijdens de eerste wereldbeker wedstrijd voor de profs na de Tour de France, daar was de zege in de editie voor tandems weggelegd voor het IZA Tandemteam in de combinatie Heerko Gorter/Jan Mulder. Het was zondag 3 augustus een enorm spectakel in Hamburg. Hoofdsponsor HEW (Hamburger Energie Werken) organiseerde voor de 8e keer de HEW-Cyclassics. Een mega-evenement met dit jaar 13.449 wielrenners aan de start verdeeld over diverse categorieen (dames, heren, masters e.d.). Klapstuk in het programma is natuurlijk de WB-wedstrijd voor de profs, maar ook de tandems waren dit jaar van de partij.

Onder massale belangstelling werd om 9 uur het startschot gegeven . Alle categorieeen starten gelijktijdig met uitzondering van de profs. Zij gaan 2 uur later van start. Bij aankomst wordt per categorie een rangschikking opgemaakt. Via een aan het stuur bevestigde transponder wordt de starttijd en finishtijd geregistreerd. De computer doet daarna haar werk, en de uitslag is bekend.
Het IZA Tandemteam bevond zich direct na de start ergens op positie 1500. Na een inhaalrace van ongeveer 40 kilometer werd de kop van de wedstrijd bereikt. Direct na passage van de grote brug in Hamburg (95km) probeerde Gorter/Mulder met enkele demarages te ontsnappen. Met succes werd ern na ongeveer 125 km een kopgroep gevormd van 11 renners met daarbij slechts 1 tandem (Gorter/Mulder). Voor hen aanleiding om zo snel mogelijk door te stomen richting finish. Helaas kwam er op 15km voor de aankomst nog een groep renners terug op de enige steile klim in het traject. Gelukkig zat daar geen tandemcombinatie bij zodat het IZA Tandemteam eenvoudig de zege in de tandemgroep in de wacht sleepte. In de eindsprint waren er slechts 3 solorijders sneller dan de tandem. De 170km werden afgelegd in 3 uur 58 minuten en 12 seconden.

Voor het IZA Tandemteam was het in Hamburg dus een succesvolle start van de 2e helft van het seizoen, en een fantastische opsteker richting het Europees Kampioenschap dat in september in Praag wordt gehouden.