VERSLAG PARALYMPISCHE SPELEN 2004
2 september

Dag allemaal,

Na een eerste rustige opwarmdag afgelopen maandag, zitten na vandaag de eerste drie zware trainingsdagen erop.
Ondanks een matige start dinsdag, is het gevoel nu over het algemeen erg goed.
We merken allebei dat we groeien in deze trainingsperiode.
De training van gisteren bestond uit een baantraining van 3 trainingsblokken van ieder 30 tot 45 minuten.
Het eerste trainingsblok bestond uit een half uur achter de derny van Jan Jonker met verschillende tempowisselingen en versnellingen.
Hierbij houden we rekening met de trapfrequentie van 122 omw./min, die we in de wedstrijd ook willen rijden.
Daarnaast geven onze bondscoach Tonnie Mansvelders en onze soigneur Rudi Bergmans van de kant goed de ronde tijden door met eigen gemaakt rondebord.
Na een korte rust begonnen we aan het tweede trainingsblok wat bestond uit drie achtervolgingen van 4 kilometer binnen een half uur.
Deze achtervolging werd voor de helft ondersteund door de derny, de andere helft moest op eigen kracht.
De eerste 4 kilometer begonnen we met een staande start, die al gelijk 2 seconden beter was dan de start van dinsdag. Dit geeft zelfvertrouwen.
Het tweede trainingsblok is behoorlijk vermoeiend kan ik wel zeggen, zeker na de derde keer 4 kilometer.
Het derde trainingsblok bestond uit een lichte warming-up, direct gevolgd door 20 tot 25 minuten de wedstrijdfrequentie van 122 omw./min. te rijden.
Ter indicatie, we rijden dan constant een snelheid van 55 km/h.
`s Middags zijn we nog even op het gemak 2 uurtjes gaan fietsen op de wegtandem, lekker genieten van de omgeving.
De dag van vandaag zag er ongeveer hetzelfde uit als die van gisteren, met het verschil dat we vandaag tussen het eerste en het tweede blok als test een 1 kilometer hebben gereden op de versnelling 50 x 13.
We hebben deze versnelling nog nooit gereden. Achteraf bleek dit dan ook te zwaar, want vooral met de start kwamen we niet weg met deze versnelling.
Inmiddels is Jeroen Straathof ook gearriveerd op de wielerbaan, waarmee we vanmiddag nog 2 uurtjes gaan fietsen op de weg.
Jeroen is net terug van de Olympische Spelen, waar hij een knappe 5e plaats heeft behaald met de ploegenachtervolging op de baan.
Even bijkletsen en hij zal vast nog genoeg tips en informatie voor ons hebben, die handig zijn voor ons verblijf straks in Athene.
Vandaag ook nog bezoek gehad van Mirjam Muskens, technisch adviseur van het Team de Mission voor Athene. Zij was behoorlijk onder de indruk van onze voorbereiding op Athene.
Morgen een actieve rustdag, want het weekend wordt weer behoorlijk vermoeiend.

Groeten van Pascal en Jan