Artikel uit De Gelderlander van 29-05-2004

Schoots en Mulder grijpen naast titel
Door onze sportredactie


TIEL - Pascal Schoots is samen met Jan Mulder op een tweede plaats geëindigd in het Nederlands kampioenschap voor tandems in Eibergen.

De titel ging naar de ploeggenoten van Mulder en Schoots Richard Bonhof en Patrick van Gortel die in de finale wegreden uit het peloton.

"Het was niet onze taak om achter hen aan te rijden, maar de rest liet het ook afweten", vertelde Pascal Schoots na afloop.

Het duo besloot pas vrijdagavond te starten in Eibergen. "Jan had nog veel last van de hechtingen in zijn knie die hij kreeg na een valpartij in de Ronde van België. Ik kon ook echt merken dat hij niet helemaal fit was. In de sprint misten we echt power en het verschil met de nummers drie, Arnold Polderman en Rob Koolen, was dan ook miniem. Met die tweede plaats waren we absoluut dik tevreden."

Schoots en de slechtziende Mulder gaan nu toewerken naar de Paralympics in Athene. Schoots: "Vanaf begin juli gaan we 's maandags samen op de baan in Alkmaar trainen en voordat we op 12 september naar Athene vertrekken, hebben we in Alkmaar nog een trainingskamp van twee weken"