Tijdrit ’t Goy zondag 3 oktober 2004
een verslag van Richard Bonhof

Op een mooie, wat frisse zondagmorgen vertrekken Patrick van Gortel, Jan Mulder en ondergetekende, rond half 10 richting 't Goy, een plaatsje in de buurt van Utrecht.
Mooi op tijd komen we op de plaats van bestemming. Fiets klaarzetten, omkleden en vervolgens gaan we met Jan en Pascal Schoots, die een week ervoor nog in Athene zaten, het parcours even verkennen. Startpunt was ’t Goy en na 20 kilometer om ’t Goy te hebben gereden kwamen we uiteindelijk weer in deze plaats aan.
In eerste instantie zouden Patrick en ik om 12:16 starten maar omdat Jan twee maal wou rijden hebben we geruild en was onze nieuwe starttijd 12:49.
Jan en Pascal dus weg om 12:16, om 13:01 zou Jan nogmaals rijden met Theo Verlouw. Echter, een paar kilometer voor de eindstreep kregen ze een lekke band. Ze zijn hun weg wel vervolgd maar moesten het tempo aanpassen. Om 13:01 is Jan nogmaals met Pascal gestart en gingen ze voor de herkansing.
Iets voor 12:49 kwamen Patrick en ik aanrollen bij de start. De speaker meldde al dat hij Patrick tot vervelends toe had gezien dit seizoen vanwege de vele solo-wedstrijden en dan nu ook nog weer in ’t Goy, ditmaal op de tandem.
12:49, we mochten van start. Eerst de fiets weer even op gang brengen. De benen, in ieder geval mijn benen, moesten weer even wennen aan de plotselinge omschakeling van rustig inrijden naar ineens weer volop aan het werk. Ook hing er een fris windje waardoor we zaten te rillen op de fiets. Na verloop van tijd was dit wel over. In het begin hadden we de wind even in de rug. Al gauw hadden we een mooi tempo te pakken en mijn benen begonnen zich meer op hun gemak te voelen. Langzaam maar zeker draaiden we naar de wind toe en na verloop van tijd hadden we deze dan ook volop op kop. Toch konden we het tempo goed vasthouden. We reden met een beentempo van soms 100 – 110 omwentelingen per minuut, tenminste daar waar het mogelijk was. Dit reed bijzonder prettig en verder zaten we perfect op de fiets had ik het idee, mooi rustig en de juiste houding en samenwerking.
De vele bochten in het parcours doet het tempo er weer even uithalen maar dat mocht de pret niet drukken. De laatste paar kilometer begonnen over een nare klinkerweg parallel aan het Amsterdam Rijnkanaal en vervolgens nog een eindje over het asfalt en voordat je het weet ben je over de streep. 20 Kilometer binnen een half uur, nu hadden we het wel warm, de benen gloeiden zo’n beetje. Even later kwamen Jan en Pascal er ook weer aan. Wederom hadden ze weer de snelste tijd neer gezet. Gauw douchen en nog even naar de prijsuitreiking om vervolgens weer te vertrekken naar Apeldoorn.

Uitslag 1e drie renners

Naam Tijd Gem. snelheid
Pascal Schoots/Jan Mulder 24:41 49.16 km/uur
Theo Verlouw/Alfred Stelleman 26:25 45.71 km/uur
Patrick van Gortel/Richard Bonhof 26:55 45.20 km/uur

Voor Patrick en mij was dit tevens de laatste tijdrit, de laatste wedstrijd van het jaar. Dit wil niet zeggen dat we nu niks meer gaan doen. Het trainen gaat gewoon door en het materiaal moet er natuurlijk weer perfect bij staan voor het volgende seizoen. Van 9 oktober tot en met 17 oktober ga ik met diverse mensen nog fietsen in Oost-Duitsland. Hoe deze ervaring was leest u na de tijd.

Richard Bonhof