Dick Advocaat alias 'the boogieman from hell'

De 'hel van Wageningen' zit er weer op! Het was deze keer natter en onstuimiger in de hel dan in de voorafgaande edities. Mijn geheugen is behoorlijk opgefrist. Zo weet ik nu weer waarom 'de hel' hel genoemd wordt. In het gebied van het parcours is behoorlijk wat afgeknokt. Het moet daar verschrikkelijk zijn geweest. Niet voor herhaling vatbaar! Er zijn daar liters bloed gevloeid.
Ik fietste het grootste deel van de tocht naast Merrick een Britse 'Bradly Mcgee achtige' en vertelde hem de verhalen van mijn wiskundeleraar Brouwer uit Zelhem over wat zich afgespeeld had op de Greb. Brouwer had daar gelegen in een kazematje. Hij legde ons wiskunde uit aan de hand van 'bunkergaten'. Zo beweerde hij dat Nederland daar onder de voet was gelopen omdat de schootsvelden slechts 90 graden bedroegen. Dit had minimaal 125 graden moeten zijn. "Nu weet tenminste iedereen wat een hoek is", zei hij dan, gevolgd door "Toch hielden wij hier vijf dagen stand" en hij had zijn lesdoel weer bereikt.
De volgende zondag meldde ik mij op de oude, statige boerderij Groot Bornink voor een fietsclinic van Henk Lubberding.(www.teambuildingmetlubberding.nl)
Ik stootte meteen m'n kop aan een balk op de deel. Daaronder stonden een paar blinkende Raleigh fietsjes met een bordje Te koop, de fietsen waarmee Henk zijn suksessen geboekt heeft. Die mogen wel wat kosten natuurlijk, dus naar het prijskaartje heb ik niet eens gevraagd.
De meesten van de clinic groep zaten met hun Raboshirtje aan en een stevige kater van Nederland Tsjechie onder de gebinten van de boerdrie. Er werd nauwelijks over het voetbal gesproken, we waren duidelijk aangeslagen. "Als ik vandaag slecht fiets is het de schuld van Dick Advocaat, heel duidelijk." Hoe dat zo? "Nou alles is op dit moment namelijk de schuld van Dick Advocaat. Normaal kan ik een wijnflesje heel goed pareren, maar gisteren even niet, dus vandaar die houten kop." Henk zette van de weeromstuit wat extra pionnetjes neer om het reactie vermogen van zijn groep wat te vergroten.
Dick Advocaat aanvankelijk nog veroordeeld tot de galg (voetbalhumor?)
is inmiddels al weer een gevierd trainer met uitzicht op de EK finale zelfs. In theorie is een Nederlands Grieks onderonsje daarin mogelijk. Dat zou werkelijk leuk zijn. Dit werd mij gemeld door Jan Mulder, die ik deze week ook even aan de lijn had. Hij orakelde een mogelijke finaleplaats voor Nederland. En dus hulde voor Advocaat tot in eeuwigheid. Nou is mij al eerder opgevallen dat Mulder over een redelijk goed sport inzicht beschikt, dus deze voorspelling is voorgelegd aan "Delphi". Het antwoord van 'Delfi':

Nederland haalt de finale niet, het zullen de Engelsen zijn die deze keer bij de eersten gaan eindigen, over Frankrijk en Griekenland tast het orakel nog in het duister. Waarschijnlijker worden het de Tsjechen!!!!

In Griekenland zijn de voorbereidingen inmiddels in volle gang. Behalve het dak staan er nu ook 75000 nederlandse stoelen aangeleverd door Galvanitas uit Oosterhout. Waarom dit bedrijf de vliegtickets er niet bij levert is mij onduidelijk. Wat heb je nou aan alleen een stoel daar?
Dankzij Zeus, Hera en Cerfontaine is de olympische koorts nu ook overgeslagen naar Amsterdam. Inge de Bruyn mocht met Willem Alexander onder stormachtige omstandigheden het heilige vuur ontsteken in het oude olympische stadion waar Jacobus Willems op de 50 kilometer goud behaalde in het wielrennen voor Nederland. Dat was in 1928.
In totaal pakten de wielrenners 16 gouden plakken op de spelen,(dat is inclusief het goud van Brentjens op de mountainbike, inclusief de wielerploegen van Karstens en Zoetemelk, en inclusief de tandems Leene/van Dijk (1928) en de tandems Mulder/Beumer, Mulder/Schoots, Mulder/Straathof, die in deze telling allen voor 1 tellen.) Dus BIJNA de helft van het nederlandse goud is door Leontien van Moorsel en Jan Mulder bij elkaar gefietst. (SAMEN GOED VOOR 6 MAAL GOUD) De twee van wie wij het ook deze keer weer moeten hebben. Maar let u de komde tijd ook eens wat vaker op Max van Heeswijk, bijvoorbeeld al op het NK in Rotterdam.
Uiteraard was het orakel ook bij Henk Lubberding op bezoek met het oog op de komende Tour de France. Derhalve durft het orakel nu een uitspraak te doen daarover, en let wel de uitspraak komt volledig van het orakel en niet van Henk die zelf een ander 'inzicht' heeft.

Daar komt ie: Tour de France 101 in het jaar 2004:
1) Lance Armstrong, 2) Iban Mayo 3) Tyler Hamilton

Jawel het orakel verwacht dat het getal 6 Lance net genoeg extra spirit zal geven om de bergen goed over te komen. U kunt zelf een gokje wagen via www. de Gelderlander.nl of www.Toerpunt Marienvelde.nl , in wielercafe Marienvelde. Mocht u zondag 27 juni na het NK niets te doen hebben dan is er ook nog een optreden te beluisteren van The Boogieman from Hell en dat is deze keer niet Dick Advocaat maar de ruwe bolster rocker Michael Katon, om 17.30 in Grand cafe Remigius in Duiven! Volgende keer in deze column aandacht voor Frans van Zunder, Esther Vergeer en Chantal Boonacker!!!!!!

Jan Wevers en Jan Mulder sukses voor jullie in de Ronde van Polen, here we come!