Telesport
za 20 aug 2005, 13:14


Paralympiër Mulder erelid KNWU


STOMPETOREN - Tandemrijder Jan Mulder is zaterdag in Stompetoren benoemd tot erelid van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie. Mulder kreeg de onderscheiding wegens zijn vele successen tijdens wereldkampioenschappen en Paralympische Spelen en schaart zich met zijn erelidmaatschap tussen circa 25 grote namen uit de Nederlandse wielersport.

Mulder ontving daarnaast de Audrey Hepburn Trofee, een onderscheiding die wordt uitgereikt door de Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers. KNWU-voorzitter Joop Atsma reikte de onderscheiding uit. In Stompetoren, ten oosten van Alkmaar, worden momenteel de wegwedstrijden voor het EK wielrennen voor lichamelijk gehandicapten gehouden.Mulder erelid KNWU
van onze sportredactie

22 AUGUSTUS 2005 - TWELLO - Tandemrijder Jan Mulder is zaterdag benoemd tot erelid van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie. Mulder kreeg de onderscheiding wegens zijn vele successen tijdens WK’s en Paralympische Spelen.

Mulder schaart zich met zijn erelidmaatschap tussen circa 25 grote namen uit de Nederlandse wielersport. De Twellonaar ontving daarnaast de Audrey Hepburn Trofee, een onderscheiding die wordt uitgereikt door de Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers. KNWU-voorzitter Joop Atsma reikte de onderscheiding uit.

Jurriaan Prijs heeft een teleurstellend EK tandemwielrennen achter de rug. De visueel gehandicapte renner uit Raalte kwam samen met Sierd Steiginga in Alkmaar niet verder dan de 21e plaats. ‘Ik hoopte op een plek bij de eerste zes’, verklaarde Prijs. ‘Dat zat er bij lange na niet in. Ik was simpelweg niet goed genoeg, terwijl ik er van tevoren voor mijn gevoel alles aan heb gedaan om goed voor de dag te komen. Zuur.’

Prijs moest met zijn tijd van 34.10 minuten veel toegeven op de Spaanse winnaars Venge/Llaurado (30.53).