Persbericht
Gouda, 3 maart 2005


PARALYMPISCH WIELRENNER JAN MULDER MODEL IN
JUBILEUMCAMPAGNE SCHILDERSBRANCHE

De Paralympisch wielrenner Jan Mulder (‘Mister Tandem’ met 4 Olympische spelen, 3 x Goud en 3 x Zilver) staat model voor de komende jubileumcampagne van de schildersbranche. Om het thema ‘Blind vertrouwen in de erkende schilder’ te onderstrepen is Jan Mulder, als bijna blinde sporter, benaderd dit thema letterlijk uit te beelden. Mulder, natuurlijk gezeten op zijn tandem, moet als blinde opdrachtgever vol vertrouwen toezien hoe het buitenschilderwerk aan zijn huis door een erkende schilder wordt verzorgd.

Mulder, jaarlijks goed voor zo’n 22.000 kilometer, heeft de campagne zelf bij de erkende schilders, behangers en glaszetters geintroduceerd door op 3 bijeenkomsten in het land uit te leggen waarom hij graag model staat voor dergelijke campagnes. “Ik moet altijd blind vertrouwen hebben in de mensen om mij heen. Niet alleen bekenden, maar zeker bij onbekenden is het eerste waar het om draait de zekerheden en garanties die je van iemand krijgt. Zonder dat had ik nooit mijn topprestaties kunnen leveren. En had ik nooit met 115 kilometer naar beneden gesuisd op de Zwitserse stage met voorganger Pascal Schoots”, aldus Mulder op zijn toernee door het land. Na 4 Spelen stopt Mulder met zijn Olympische inspanningen. Terwijl ‘zijn’ advertenties in de publiekstijdschriften staan, is hij bezig aan de voorbereiding van een tandem monstertocht door de woestijn van Cairo naar Kaapstad.

De opdrachtgever van de campagne, de Stichting AF-Erkenningsregeling, heeft in het kader van de samenwerking met Mulder, tevens de opleiding van een puppy tot blinde geleidehond geadopteerd bij het Koninklijk Geleidehond Fonds.

De Stichting AF-Erkenningsregeling is een initiatief van FOSAG, de ondernemersorganisatie van de schilder-, onderhouds, metaalconserverings en glasbranche.
Klik voor vergroting


Jan Mulder overhandigt zijn ‘eigen’ advertentie aan de heer Gian Ernes van de Stichting AF-Erkenningsregeling.