VERSLAG FIETSCLINIC 21 JUNI 2006

Door Bastiaan Gramser

Op woensdag 21 juni 2006 werd de tweede Fietsclinic door Visio/Het Loo Erf in samenwerking met (voormalig) Paralympisch- en Wereldkampioen Jan Mulder georganiseerd. Aan deze clinic namen inclusief de heer Mulder in totaal vijf visueel gehandicapte deelnemers deel.
Om tien uur werd in het gemeentelijk buurthuis in Borculo besloten om ’s ochtends een tocht van ongeveer vijftig kilometer te maken door de omgeving. Rond half elf was daar het vertrek van vijf tandems en twee solisten. Ikzelf zat op een Kogamiata-tandem. Een prima tandem die reed als een spreekwoordelijke trein. Waar ik enorm aan moest wennen was de zithouding: echt als een wielrenner. Naarmate de tocht vorderde, begonnen enkele lichaamsdelen pijn te doen. Rond half één arriveerden mijn voorrijder en ik het beginpunt weer.
Na een voortreffelijke lunch vertelde Jan Mulder wat over zijn ervaringen als tandemrenner. Daarna vertelde eenieder zijn belevenissen van die dag. Tevens kwamen de ambities van een ieder op het vlak van tandemrijden aan de orde.
Als afsluiting kregen we de gelegenheid om een officiële racetandem die naar de Ronde van Polen zal gaan helemaal te bekijken.
Het was een zeer leuke en leerzame en natuurlijk ook ietwat vermoeiende dag voor iemand met nog weinig fietservaring zoals ik.
Zeker voor herhaling vatbaar!!