Twello, 16 maart 2006

 

PERSBERICHT Verslag deelnemer Verslag

Heb jij al wat te doen in de MEI VAKANTIE?
Denk aan de Rabobank Mountainbike Kidsdag!

Twello. Onder het motto 'Sporten doen we allemaal' wordt op initiatief van Jan Mulder (jeugd- en jongerenwerker van de gemeente Voorst) op dinsdag 2 mei a.s. een mountainbikedag voor de jeugd georganiseerd rondom Bussloo met start en finish bij ingang 3 (De Strunk) aan de Noordzijde.
Rabobank Gemeente Voorst is hoofdsponsor van deze dag.
Wat er op het sportieve programma staat, zijn behendigheidsoefeningen op een uitgezet parcours, parcours verkenning en niet te vergeten cross country. Denk eraan je conditie en vaardigheid worden op de proef gesteld.

Ben je tussen de 10 en 16 jaar dan kun je deelnemen; met of zonder een lichamelijke of een psychische beperking. Het is belangrijk dat jij je vooraf aanmeldt, zodat een groepsindeling kan worden gemaakt en zonodig een speciaal op jouw afgestemde fiets kan worden geregeld. Bovendien zorgt een groepsindeling ervoor dat iedereen aan bod komt! Aarzel niet langer en meld je via email aan bij Jan Mulder. Deelname is gratis!!
Het emailadres is: j.mulder@voorst.nl. Zet in je mail: je naam, adres, telefoonnummer, leeftijd, geslacht en of jij een beperking hebt. Je ontvangt ongeveer een week voor de kidsdag een bevestigingsmail met daarop de tijd dat je op Bussloo wordt verwacht.
Natuurlijk kun jij je ook op de dag zelf aanmelden. Maar dan moet je 2,- euro betalen en bestaat er het risico dat je moet wachten totdat een fiets beschikbaar komt.
Wat moet ik aan vraag jij je misschien af. Het is niet strikt noodzakelijk om sportkleding te dragen. Heb je echter een specifieke fietsuitrusting trek deze dan aan. Maar met een lekker zittende outfit kun je ook uit de voeten. Sportschoenen zijn wel een must. Heb je een eigen mountainbike en fietshelm neem deze dan mee, want zonder helm is het verboden deel te nemen. Heb je geen eigen mountainbike en helm. Ook geen probleem, dan hebben wij een fiets en helm voor jou beschikbaar. Denk er aan! Meedoen is op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor schade die door deelname aan deze activiteit wordt veroorzaakt.

Voor meer informatie
Jan Mulder
Jeugd- en jongerenwerker gemeente Voorst
Email: j.mulder@voorst.nl
Tel.: 06-24634755


Verslagje van deelnemer met beperking (categorie CP):

DEELNAME AAN RABOBANK MTB KIDSDAG DE DATO 2 MEI TE BUSSLOO

Op dinsdag 2 mei 2006 had ik met Victor de 25 km op mijn driewielfiets heen gefietst. Naar het Recreatieterrein in Bussloo waar de kennismaking was. Voor het eerst ging ik op een moutenbike met helm op over het gras en het zand. De speciale banden vielen mij nog wel het meeste op. Want daar krijg je grip mee op ongebaande paden. Na even oefenen ging het eindelijk. Met de kids mee was een leuke uitdaging want het ging over sla-lommen en rijden in het zand. Ook de versnellingen waren voor mij nieuw omdat ze links en rechts zaten. Ondanks dat het maar even was vond ik het uitdagend op de moutainbike.

Hartelijk dank voor je handtekening en ik ben de 25 km zonder kleerscheuren terug gekomen in Rheden.

Nico van Belle


RABOBANK MTB-KIDSDAG SUCCEVOL VERLOPEN

In de mei-vakantie werd op Bussloo voor de derde keer de Rabobank MTB kidsdag gehouden. De organisatie was in handen van het jongerenwerk Gemeente Voorst, hoofdsponsor was de Rabobank Gemeente Voorst. Rond de 50 kinderen in de leeftijdscategorie 10 tot 16 jaar hadden zich bij voorinschrijving aangemeld. Jongerenwerker Jan Mulder had gezorgd voor voldoende mountainbikes en helmen. Twee wielrentrainers hadden een uitdagend programma voor de ochtend en middaggroep opgesteld Uit de reacties kon worden opgemaakt dat het 2 uur durende programma zeer goed is bevallen. Bijna iedereen ging naar huis met de opmerking “tot volgend jaar”. Het is dan ook zeker de bedoeling om in de mei vakantie 2007 de 4e editie te organiseren.
Als er deelnemers van de MTB-dag zijn die informatie willen over mountainbiken in zijn algemeenheid of over bijvoorbeeld lid worden van een mountainbike vereniging in de regio kunnen zij een mailtje sturen naar: j.mulder@voorst.nl