NK Tandem 2006

Pakweg 15 tandems gingen van start op het NK tandem 2006.
Een aantal koppels was er niet vanwege een IPC wedstrijd in het Zwitserse Gippingen, waaronder de favorieten Katrin Goeken bij de dames en Richard Bonhof bij de heren.
Bij de heren waren de overige favorieten, Polderman, Stelleman en Lukassen wel aanwezig. Het mixed/dames veld was bijvoorbaat al behoorlijk uitgedund met afwezigheid van Nancy Sier, Judith Lambach en Esther Crombag, die allen bezigheden elders hadden.
Voor de renners was dit om het even. Het was super fietsweer in Eibergen namelijk. Aan de start was het als vanouds dringen geblazen. De hele groep reed en bloc weg. Alleen Vlasblom /Gerritsen en Nijssen/Droop konden het begin tempo moeilijk volgen en baanden zich gezamenlijk een weg achter het peloton (in eigen tempo).
Na 4 rondes begon het wat te woelen in het peloton. Een kopgroep van vier maakte zich los onder leiding van Polderman en Stelleman. Daarbij ook de broers Preyer en Lukassen/Boomkamp. De vier pakten ongeveer een halve minuut op een restgroep van 6 tandems, de rest werd nog verder gelost waardoor nieuwkomers Bouter en van Welzen even moeilijk kwamen te zitten en de anderen moesten laten gaan. Toch niet onverdienstelijk 7 ronden meegereden, deze mannen.
Het gat met de achtervolgende tandems, met oa Rinnne Oost en Theo Verlouw en de gebroeders Nap, Bazelmans en Prijs bleek te groot om nog te worden gedicht. De kopgroep kon gaan strijden om de eer. Een kopgroep waarin alle tandems bijzonder aan elkaar gewaagd waren en waarin ook redelijk werd samengewerkt.
In de mixed was de strijd snel beslecht. John en Bea reden al in de eerste ronde weg van Patricia en Victor. Zij konden aansluiting vinden in de groep Nap, terwijl Patricia en Victor het tempo Vlasblom Gerristen volgden. Echter, uitgekiend en zeer relaxed rijdend wisten zij hun plaats van het zilver verzekerd indien geen materiaalpech zou volgen, en pakten zij daarmee hun stukje eremetaal. Terwijl de rest om hen heen zwoegend rond bleef koersen.
Op het klimmetje in de voorlaatste ronden werd goed doorgetrokken door de kopgroep. Op het rechte stuk naar de finish werd een sprint a quatre aangetrokken door Polderman, al snel overgenomen door Lukassen en Stelleman. Echter de slimme broertjes Preyer trokken aan de rechterkant van de weg vol door en klopten Stelleman met een half wiel op de meet, vlak daarachter Lukassen en Polderman. De groep van 6 werd op forse achterstand gereden. Met daarbij het winnende mixed koppel John en Bea.
Al met al een hele sportieve overwinning waar niks op af te dingen valt van beide winnaars.
Gefeliciteerd en verdedig jullie buit volgend jaar nog eens.