RHEDENSE FIETS4DAAGSE 2007 VRIJDAG 24 AUGUSTUS

Dit is mijn verslag van een dagje racefietsen in de Achterhoek:
s’ Ochtends vertrok ik vrij vroeg om de trein naar Dieren te nemen. Vanuit mijn woonplaats is dat gemakkelijk even als mijn lichte racefiets met 3 wielen. Een paar straten verder in Dieren kwam ik bij de grote sporthal Theotorne waar alles was verzameld voor als je op pad ging met je fiets. Dit betekende een routebeschrijving, (25, 40, 60, 80 km) drank in een flesje, een zakje met een gidsje, een vlaggetje voor op de fiets. Genoeg om verder te gaan.
Met de 3-wielfiets Dieren uit in de felle zon richting Spankeren en door weilanden. Ik hield mijn 24-versnelling op 2:4 om op te schieten. Dit bleek onnodig vanwege de grote belasting van opa’s en oma’s die langs mij heen kwamen. Bij een boerderij hielden we halt voor een wafel en melk. Door de wijk van Brummen richting de snelwegbrug waarbij ik voorzichtig moest afdalen, want remmen dat ging nog niet helemaal!
Door Zutphen met pauze in het centrum met drank. Op zich was de IJsselbrug niet moeilijk want die was zo recht als wat. Door het echte Achterhoek over de fietsdijk en onder de snelweg om weer te gaan racen over landweggetjes. Wel opletten want 1 maal ging het over een drukke verkeersweg! De kerk van Wichmond was de moeite waard en ook de kerk van Baak. De verkeersweg naar Bronckhorst was relatief rustig vanwege een mooi fietspad erlangs. Een mooi staaltje van verkeersinrichting! De klinkerstraatweg voor het dorp was slecht, maar een beproeving om te testen hoe stevig je bent.
Na Bronckhorst de Veerweg en over de IJssel met de veerpont. Het zat alleen wat vol! Aan de overkant kreeg ik problemen met de ketting door het terugtrappen. Gelukkig werd ik geholpen door een man die met een fietsdoek de hem er weer op zette. Toch een meevaller! Langs Brummen weer terug naar Spankeren met tussen de plaatsen een harde test met het racen langs de opa’s en oma’s.
In Dieren had ik de 40 km volbracht met een groen-wit vlaggetje wat aanduidt dat je een dag hebt volbracht. Een kleine medaille zat er niet in. In de sporthal kwam ik een Gazelle-stand tegen waarvan ik wist dat ik er de bekende gids van had.
Een volwaardig dag!

De kerk en uiterwaarden waren voor de fietser fantastisch!