Verslag derde en laatste breedtesportweekend stichting Tandem 2007.

EEN LEKKER WEEKENDJE TEXEL OP DE TANDEM!

Eind augustus 2007 was het dan weer zover. Voor de tigste keer organiseerde de Stichting Tandem haar breedtesportweekend voor sporters met een visuele handicap op Texel.
In de voorbije jaren werd er samenwerking gezocht met de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie. Voor dit jaar waren bij deze wielerbond geen financiele middelen meer om deze vorm van breedtesportstimulering te ondersteunen. De Stichting tandem kon gelukkig wel een beroep doen op een financiele bijdrage vanuit de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Een forse donatie van de NTFU zorgde ervoor dat de deelnemers tegen een gereduceerd tarief van vrijdag 31 augustus tot zondag 2 september op het prachtige eiland Texel de pedalen konden laten malen.Een prachtige promotie voor de aangepaste wielersport!

De deelnemers, 13 tandemcombinaties en een aantal begeleiders, arriveerden op vrijdagmiddag en –avond in de jeugdherberg. Deze StayOkay accommodatie ligt net buiten de bebouwde kom van den Burght. Een perfecte uitvalsbasis om een aantrekkelijk fietsprogramma aan te bieden.

Na een goede nachtrust stond op zaterdagochtend een toerrit op het programma waarbij vooral het traject langs de Waddenzee werd verkend. In de middag konden belangstellende op dit traject deelnemen aan een tijdrit georganiseerd door het Wielercomite Texel. Een 8-tal tandems wilde het wel eens proberen en op deze manier kennis maken met de wedstrijdsport. Helaas kwan 1 van de teams ten val na een aanrijding met een duitse fietstoerist. Het letsel viel voor de berijders van de tandem mee. De Duitse dame liep een gebroken elleboog op. Jammer, maar dat kan nu eenmaal gebeuren.
De overige tandems maakten een fietstocht over het Westelijke deel van het eiland. Aan het einde van deze geslaagde dag smaakte de maaltijd prima en was het nog lang gezellig in de bar.

Op zondagochtend was het vroeg op en niet te lang treuzelen bij het ontbijt. Om kwart over negen vertrok het grootste deel van de tandems voor een rit naar de vuurtoren Opnieuw geweldig mooi weer maakte de pret er niet minder op. Een aantal tandems maakte op eigen gelegenheid een toer. Na 2 uurtjes fietsen weer terug bij StayOkay. Daarna snel douchen en om twaalf uur had een ieder de kamer al weer verlaten en stonden de neuzen alweer richting boot en de overtocht naar het vaste land. Een weekend dat voor herhaling vatbaar is. Dus NTFU, maak je borst maar nat. De samenwerking is in elk geval goed bevallen.


10 september,
Stichting Tandem