5e-RABOBANK MTB-KIDSDAG PRETTIG VERLOPEN!

Biken met MTB Kids

Op dinsdag 29 april verschenen bijna 70 kinderen tussen de 10 en 15 jaar aan de start van de vijfde editie van de Rabobank Mountainbike Kidsdag te Bussloo. Het motto voor deze  editie was: Samen sporten, samen leven! Iedereen met of zonder beperking werd in de gelegenheid gesteld om deel te nemen.

De dag begon in de stromende regen. Een drietal voorinschrijvers kwamen zich afmelden vanwege het slechte weer. Een 8-tal anderen  vonden het blijkbaar een mooie uitdaging zo een glad parcours, en voegden zich bij  de veelal enthousiaste deelnemers en professionele begeleiding; alle ingrediënten voor een prima fietsdag waren aanwezig. Bij het uitdelen van de fietshelmen volgden de eerste instructies. Het grote afdak bij het toiletgebouw kwam goed van pas. Het regende nog steeds. Echter toen iedereen was geïnformeerd over het programma, een passende helm op had en een mountainbike op maat had afgesteld, klaarde het op. De ochtend groep kon daardoor de rest van het programma  met een waterig zonnetje afwerken.

Sportbegeleiders Lars , Michiel en Bram zorgden voor een leuk parcours, met leuke hindernissen om vooral goed het remmen, springen en sturen te oefenen. Zo werd  er voor de middaggroep zelfs een wipwap  in het parcours aangebracht om nog wat extra stuntwerk aan te bieden. Ook moesten de deelnemers in  duo’s  naast elkaar fietsen en tegen elkaar  aan gaan hangen. Zo konden de instructeurs kijken  wie men kon uitroepen tot “hangjongere van de dag”. De middag groep had echt fantastische weersomstandigheden. De zon scheen volop, en dat maakte het niet alleen voor de deelnemer aardig. Belangstellnde ouders genoten ook met volle teugen van het mtb-spectakel.

Na afloop van de oefeningen leverde iedereen zijn helm weer netjes bij de organisatie, Jongerenwerk Gemeente Voorst,  in. Afsluitend kregen de stoere MTB kids een tasje van de Rabobank met een sportdrankje, druivensuiker, liga en een boekje over de Rabo profs. Ook kreeg elke deelnemer een informatiefolder mee van Mountainbikeclub BarEnd uit Apeldoorn. Dus als er kinderen zijn die het graag nog eens willen proberen weten ze nu waar ze in de omgeving terecht kunnen.
Voor vragen of vervolginformatie over sportmogelijkheden voor de jeugd e-mail: j.mulder@voorst.nl
De organisatie dankt Robobank Gemeente Voorst voor haar support!!