Richard Bonhof

Even voorstellen, Richard Bonhof, achterrijder bij Jan in het team dit seizoen.
Ik ben 30 jaar, geboren te Wilp, en sinds kort woonachtig in Apeldoorn.
Ik ben slechtziend en tijdens een revalidatieperiode op het Loo Erf (revalidatiecentrum voor blinden en slechtzienden) te Apeldoorn kwam ik in contact met Jan Mulder. In eerste instantie ging het toen om advies bij de aanvraag van een standaard tandem. Echter, na het lenen van een racetandem was ik meteen verkocht.
Eind 2002 heb ik aan enkele tijdritten deel genomen waarbij Wijnand van Gortel, Ard Verschuur en Ben van de Berg mijn voorrijder waren. De snelheid waar deze sport mee gepaard gaat, de samenwerking met de voorrijder en vooral de drang van het presteren hebben zo'n indruk op me gemaakt dat ik uiteindelijk geen standaard tandem maar een racetandem heb aangevraagd bij de WVG en er inmiddels één heb aangeschaft.
In tegenstelling tot Jan Mulder en al zijn voorrijders heb ik geen enkele ervaring met het wielrennen of welke sport dan ook.
Daar ik nooit in het bezit ben geweest van een rijbewijs heb ik wel altijd gefietst en tot op heden nog steeds ondanks mijn slechtziendheid..
Om mee te kunnen komen met het racetandemen zal ik nog veel, heel veel moeten trainen. Nu is het nog zoeken naar de juiste manier van trainen, zoeken naar voorrijders, sponsors, materialen etc.
Komend seizoen hoop ik veel ervaring op te kunnen doen bij Jan in het team en hoop ik vooral mijn conditie sterk te kunnen verbeteren om zo hopelijk op termijn goed te kunnen scoren.

Terug