Foto's klik hier

Breedtesport tandemweekend Stichting tandem, juni 2009

Half juni organiseerde Stichting Tandem, in de persoon van Jan Mulder, een breedtesport-tandemweekend op kampeerboerderie 't Broecksehof in Klarenbeek. Stichting Tandem organiseert deze weekends om nieuwe mensen kennis te laten maken met de tandemsport, en daarnaast om elkaar te leren kennen en lekker samen te fietsen.

Ook TandemLuuk Lukassen en ik waren er bij als duo. Ikzelf kom al al sinds (1997) bij deze weekends. De sfeer is er altijd super. Zeer uiteenlopende mensen, altijd gezellig. Zou het niet willen missen!

Vrijdag troffen we een klein gezelschap aan in de boerderie. Veelal bekende gezichten: duo Rob en Sjaak, Jan, piloot Ard (wiens ouders de boerderie runnen) en Kathrin.

Daarnaast waren er 3 nieuwelingen: tandemduo Pelle en TOM, en Irene, die ons de rest van het weekend gastronomisch zou verwennen.

… Maar we kwamen om te fietsen, right?! Zaterdag leidde Jan ons over de Veluwe. In superlekker weer reden we een toer van 125km. Lekker rijden, bruin worden kopje koffie... hmmm, het leven is goed! Blije gezichten alom: Pelle en TOM reden sterk, zeker gezien het feit dat ze nog maar kort als duo fietsen. En mijn stoker Luuk was erg blij dat het zo goed ging: Hij zit pas sinds kort weer op de fiets, na flink wat blessureleed.

Toen we terug kwamen op de boerderie, stond er alweer een tafel vol eten klaar. Trainingsweekend noemen ze dat dan... Maar ja, veel eten is goed voor de vetverbranding, toch, ofzo? En het werd nog gekker... Toen we goed en wel waren bijgekomen van de lunch, was het tijd voor de BBQ... Kampvuurtje erbij, prima zo! Zo ging langzaam het zonnetje onder. Tijd om te gaan slapen!

De volgende morgen was het bewuste zonnetje echter nog steeds onzichtbaar... Het zou zeker niet zo'n mooie dag worden als gisteren! Maar toch... fietsen! Klein groepje vandaag, Pelle en TOM konden er zondag helaas niet bij zijn. Ard wist ons, tussen zijn verhalen door, over de Posbank te sturen. Een erg natte Posbank, voorzichtigheid was dus geboden in de afdalingen. Jammer, en naar mijn bescheiden mening zelfs respectloos naar de zwaartekracht. Maar ja, je moet wát als je de rubberzijde onder wilt houden he? Het werd een kort rondje vandaag, na 60km waren we allemaal voldoende natgeregend en koud om zonder schuldgevoel onder de douche te stappen. En daarna natuurlijk weer te eten, want er moest nog vanalles op vóór we naar huis konden. Wat een verwennerij... :-)

Tijd om de boel te pakken! De hangbuikzwijntjes werden nog even verwend met alles wat zelfs wij niet opkregen, en toen was het tijd om te gaan...

In augustus organiseert Stichting Tandem wellicht weer een breedtesportweekend. Wellicht tot dan?

Lars Vogelenzang

Tandemweekend op 't Broecksehof in Klarenbeek 12-14 juni 2009

Onze eerste 'echte' tocht

Een tandemweekend? Dat klinkt interessant! Bij het ophalen van mijn fonkelnieuwe racetandem bij Jan Mulder vertelde hij hierover. 'Als je interesse hebt moet je het maar laten weten, dan mail ik de informatie naar je.'

Op een vrijdagavond, een kleine twee maanden later, is het zover en pakken wij (mijn voorrijder Tom ik) met tandem en al de trein richting Klarenbeek. We zijn erg benieuwd hoe het ons de volgende dag zal vergaan. Zaterdag staat er namelijk een toertocht op het programma van zo'n 120 km. en wij, echte broekies als wij zijn in de tandemsport, hebben nog geen tochten boven de 50 km. gereden. We zullen wel zien hoe het ons vergaat bedanken wij. 'Als we het niet volhouden zien we wel hoe we terug komen.'

De ontvangst op het Broecksehof is erg gastvrij. We stellen ons voor en krijgen meteen thee en koffie aangeboden. Nog geen 5 minuten later staan wij met een enthousiaste Ard zijn busje te bewonderen dat is ingericht als mobiele werkplaats voor fietsen. Ard geeft ons ook nog een korte rondleiding over de eenvoudige maar leuke locatie. De rast van de avond krijgen wij de nodige tandemverhalen te horen. De eerste indruk is goed, een enthousiaste en open groep tandemliefhebbers. We zitten duidelijk op de goede plek.

Na een goed verzorgd ontbijt met vers afgebakken broodjes is het zo ver. Nog even een laatste check van de bandenspanning en dan vetrekken we met 5 tandems voor een tocht van ongeveer 120 km die ons over de Veluwe voert. We kunnen het tempo prima bijhouden, maar na zo'n 40 km beginnen de achterwerken een beetje op te spelen. We zijn dan ook erg blij met de eerste plaspauze: even van het zadel af! Daarna wordt het er niet beter op qua zadelpijn, een drankje op een terrasje vormde dan ook een welkome afwisseling. Na wat klagen van mijn kant over mijn verslechterde relatie met mijn zadel werd ik erop gewezen dat je dat soort dingen 'binnen de tandem' houdt. Als tip kregen we mee dat we wat vaker moesten gaan staan tijdens het fietsen, dat scheelt. Je bent even van je zadel af en je kunt je benen strekken. Dat moesten we maar eens proberen dan! De rest van de tocht ging het een stuk beter. Niet dat we veel gestaan hebben, dat blijkt nog een vak apart, maar blijkbaar is het een kwestie van wennen zo'n zadel.

Bij terugkomst stond er een lekkere lunch voor ons klaar. Koude pasta salade en soep. Wat een verwennerij.

Voor ons zat het weekend er toen al weer op, wij moesten helaas weer richting Nijmegen.

Al met al een geslaagd weekend: Het Fietsen ging erg goed, we konden de 120 km prima volhouden. We hebben een hoop opgestoken over het tandemrijden en het was gezellig. Wat wil je nog meer?

Tot op een volgend weekend.
Pelle Valé

Stichting Tandem
Twello, 25 maart 2009

Van: Stichting Tandem
Aan: Tandemvriendinnen en -vrienden

Betreft: Tandemweekend op 't Broecksehof, Vorstersweg 3, Klarenbeek(gemeente Voorst), 055-3013332, http://www.broecksehof.nl

Datum: Het weekend wordt gehouden van 12 tot en met 14 juni 2009 .

PROGRAMMA

Vrijdag 12 juni 2009:
Rond 17.00 uur aankomst op 't Broecksehof. Om 17.30 uur eventueel losfietsen. Aansluitend soep en broodmaaltijd.

Zaterdag 13 juni 2009:
In de ochtend een toerrit van +80 of 120 kilometer. In de middag is er de mogelijkheid om samen met Ard Verschuur (mecanicien)je tandem een check-up te geven.

Zondag 14 juni 2009:
Ook op deze dag in de ochtend een toerrit naar de Posbank, afstand + 75 kilometer. Het weekend wordt tussen 15.00 uur en 17.00 uur afgesloten.

Met diegenen die voor het eerst kennismaken met de racetandem wordt rekening gehouden!
Alle toerritten worden aangepast aan het niveau van de deelnemers. Dit kan inhouden dat de groep zich tijdens de toerrit splitst.

Note: als de NTFU toerkalender bekend is voor 2009 is de kans aanwezig dat we met de deelnemers aansluiten bij een uitgepijlde toerrit in de buurt van Klarenbeek op zaterdag of zondag.

Kosten deelname € 45,- (incl. soep en brood op vrijdag, ontbijt en de mogelijkheid om een lunchpakket te maken op zaterdag en zondag.) Op zaterdag avond word gezamenlijk eten betaald en besteld.

Deelname is op eigen risico.

Het dragen van een valhelm is verplicht voor alle deelnemers (ook de voorrijders!).

Als je wilt deelnemen, neem dan voor 15 mei contact op met Ard Verschuur (telefoonnummer 055-3013332) of Jan Mulder(telefoonnummer 0571-270044). Aanmelding voor 15 mei is noodzakelijk in verband met planning van inkopen e.d. De inschrijving is definitief als de € 45,- is overgemaakt op rekeningnummer 33.66.61.665, tnv Stichting Tandem met omschrijving DOE-WEEKEND 2009.

Aanmelden per e-mail kan ook. Mail to: mistertandem.janmulder@planet.nl of fietsservice-ard@kpnplanet.nl
Ook kandidaat-tandemrijders en -sters worden uitdrukkelijk uitgenodigd om kennis te maken met deze zeer geschikte tak van sport voor visueel gehandicapten. Neem uw partner gerust mee.

Vanuit het oogpunt te komen tot een verdere ontwikkeling van de tandemsport zien wij dit weekend als een breedtesport evenement. Zoveel mogelijk mensen op de tandem met als uiteindelijk doel doorstroming naar de wedstrijd(top)sport. Dit laatste is echter absoluut geen must.

Voor kandidaat deelnemers die voor het eerst met de tandemwielrensport in aanraking willen komen kan gezorgd worden voor een tandem, helm, voorrijder e.d. Het is dan wel belangrijk om zich vroegtijdig aan te melden. Het aantal depottandems is beperkt. Wie zich het eerst aanmeldt komt ook het eerst in aanmerking voor gebruikmaking van het materiaal. De kosten voor het huren van een tandem zijn € 30,- voor het gehele weekend. Ook deelnemers die vanwege het gemak graag een tandem willen huren kunnen dit aangeven. Als er tandems beschikbaar zijn kunnen zij die onder dezelfde voorwaarden huren.

Note: Er zijn 10 bedden beschikbaar. Als er meer aanmeldingen zijn wordt er een tent geplaatst. Voor de duidelijkheid: het is een low-budget accommodatie waar “het zelf doen” een bijdrage levert aan de gezelligheid. Ook de vaste slaapplaatsen (slaapzak meenemen) zijn beschikbaar op datum van aanmelding.

Zij die reizen met openbaar vervoer kunnen afgehaald worden bij het NS-station in Klarenbeek.
Het meebrengen van een geleide hond is geen probleem. Er is niet voorzien in een uitlaatservice!

In afwachting van jullie reactie kijkt de Stichting Tandem al uit naar een gezellig weekend.

Met vriendelijke groet,
Secretaris Stichting Tandem,
Angelina Weijsenfeld