6e RABOBANK MTB-KIDSDAG GROOT SUCCES!

Op dinsdag 28 april nam een recordaantal kids deel aan de van de zesde editie van de Rabobank Mountainbike Kidsdag te Bussloo. Iedereen met óf zonder beperking was uitgenodigd om deel te nemen aan dit stoere fietsevenement.

Na het passen van een helm én natuurlijk een mountainbike volgden de eerste instructies. Daarna was het tijd voor het echte werk. Sportbegeleiders Wilco, Erik en Jan zorgden voor een uitdagend parcours met leuke hindernissen om goed te leren remmen, springen en sturen. Er werd zelfs een wipwap in het parcours aangebracht om het nog wat spannender te maken. In de middag begon het helaas te regenen, maar dat mocht de pret niet drukken! Sommigen vonden het juist extra leuk om nat te worden.

Na afloop van de oefeningen leverde iedereen zijn helm weer netjes in en kregen de stoere deelnemers een tasje van de Rabobank met daarin een sportdrankje, druivensuiker, liga en een boekje over de Rabo profs. Ook kreeg iedereen een informatiefolder van Mountainbikeclub BarEnd uit Apeldoorn. Kinderen die nog eens vaker op een mountainbike willen oefenen, weten nu waar ze terecht kunnen.

Tot slot werden de kinderen uitgenodigd om bij thuiskomst een verhaaltje te schrijven over hun mountainbike ervaring. Degene met de leukste reactie heeft een VVV-bon ter waarde van € 15,- gewonnen (zie inzet).

De organisatie dankt Rabobank Gemeente Voorst voor haar support!


Winnende inzending: Rabobank Mountainbike Kidsdagen Dinsdag 28-04-09

De mtb kidsdag was een groot succes,
We kregen daar een interessante les.

We reden parcours door het bos en in het zand,
Toen we opeens op het strand waren beland.

We reden door heuvels en kuilen heen,
Toen er helaas een eind aan de dag verscheen.

Door het crossen hadden we het modder tot over onze oren,
En toen moesten we nog voor de estafette scoren.

We crossen vast nog veel meer,
Dus misschien tot de volgende keer.

Mark Grasmeijer

foto kidsdag

Ik vond het moutainbiken heel leuk, vooral om van een afdaling te rijden. Dan ga je opeens heel hard. Je had twee afdalingen, een wat minder stijle en een nogal stijle. De eerste keer van de stijlste vond ik best wel eng maar het lijkt enger dan het is. Wat ik ook wel leuk vond is dat tikspel op de fiets. Als je dan op de grond kwam was je af en als je buiten het veld kwam was je af, en als je getikt was natuurlijk.

Jan Havekes.

foto kidsdag

Woensdag 28 april stonden we met zo'n dertig kinderen om tien uur klaar aan de oever van Bussloo. De Rabobank organiseerde voor kinderen uit de gemeente Voorst de MTB kidsdag.Iedereen kreeg eerst een fiets en een passende helm. Nadat we ingereden hadden riep Wilco Teunissen, de instructeur, ons bij elkaar en legde uit wat de bedoeling was. We begonnen met een tikspel op de fiets. Het was moeilijk om daarbij je evenwicht te bewaren. De instructeurs hadden enkele boomstammetjes neergelegd waar we flitsend overheen mochten springen. Dat lukte natuurlijk niet bij iedereen. Ook was er een wip waar je overheen kon rijden. Als je maar snel genoeg reed was je er overheen voor je er erg in had.

We leerden ook hoe je zo goed mogelijk een heuvel af en op kunt rijden. Zittend of staand, met een zware of lichte versnelling. Toen we eenmaal wisten hoe alles werkte nam Wilco ons mee voor een rondje Bussloo. Op de strandjes met een hele lage versnelling en op de weg een veel zwaardere. Terug bij de start was er nog tijd voor een kwartiertje tikspel en techniektraining. Na bijna twee uur zat onze training erop. We hebben een hele leuke sportieve ochtend gehad. Vlak voordat we naar huis gingen kregen we nog een echte Rabobank wielertas met enkele verrassingen. Ik ben er volgend jaar weer bij!

Sjors van den Hoogen

foto kidsdag

Er was ook dit jaar weer een MTB-kidsdag georganiseerd.
Je werd verdeeld in een groep, je kreeg een helm en een fiets. Er waren 3 begeleiders en ze waren erg aardig.En toen gingen we een soort tikkertje doen op je fiets. Daarna gingen we over 2 wip wappen heen, en over takken. Dat was erg leuk. Nog later gingen we een van een stoere helling af en dan zo weer tegen de trappetjes naar boven. En langs het water fietsen. (je werd echt kledder nat!) Zich-zaggen langs de bomen en tot slot door de sloten crossen. Je was er zo'n anderhalf uur mee bezig. Toen we weer terug waren bij de 3de stronk. Mocht je nog even vrij fietsen. Daarna mocht je je helm en je fiets in leveren. En kreeg je een tasje van de rabobank met een flesje drinken en snoepjes. En niet te vergeten ook een paar bladen voor als je lid wou worden van de mountainbike club. Daar heb ik zelf ook over naar gedacht om te doen. Kort om het was een leuke dag ondanks dat er een paar drupjes uit de lucht kwam. De kinderen die dit jaar niet hebben mee gedaan kan ik zeker aanraden om volgend jaar mee te doen. (Als ze dan weer zo'n leuke dag organiseren)

Jeanine de Haan
foto kidsdag


Heb jij al wat te doen in de MEI VAKANTIE?
Denk aan de Rabobank Mountainbike Kidsdag!

Onder het motto "Natuurlijk Sportief Voorst!", wordt op initiatief van Jan Mulder (jongerenwerker van de gemeente Voorst) op dinsdag 28 april 2009 een mountainbikedag voor de jeugd georganiseerd rondom Bussloo met start en finish bij ingang 3 (De Strunk) aan de Noordzijde. Wat er op het sportieve programma staat zijn behendigheidsoefeningen op een uitgezet parcours, parcours verkenning en niet te vergeten cross-country. Denk eraan je conditie en vaardigheid worden op de proef gesteld! Rabobank Gemeente Voorst is hoofdsponsor van deze dag.

Ben je tussen de 10 en 16 jaar dan kun je deelnemen; met of zonder een lichamelijke of een psychische beperking. Het is belangrijk dat jij je vooraf aanmeldt, zodat een groepsindeling kan worden gemaakt en zonodig een speciaal op jouw afgestemde fiets kan worden geregeld. Bovendien zorgt een groepsindeling ervoor dat iedereen aan bod komt! Aarzel niet langer en meld je via e-mail aan bij Jan Mulder. Deelname is gratis!! Het e-mailadres is: j.mulder@voorst.nl. Wil je de volgende gegevens in je mail vermelden: je naam, adres, telefoonnummer, leeftijd, geslacht en of jij een beperking hebt. Je ontvangt ongeveer een week voor de kidsdag een bevestigingsmail met daarop de tijd dat je op Bussloo wordt verwacht.

Natuurlijk kun jij je ook op de dag zelf aanmelden. Maar dan moet je € 2,- betalen en bestaat het risico dat je moet wachten totdat een fiets beschikbaar komt.

'Wat moet ik aan' vraag jij je misschien af. Het is niet strikt noodzakelijk om sportkleding te dragen. Heb je echter een specifieke fietsuitrusting trek deze dan aan. Maar met een lekker zittende outfit kun je ook uit de voeten. Sportschoenen zijn wel een must. Heb je een eigen mountainbike en fietshelm neem deze dan mee, want zonder helm is het verboden deel te nemen. Heb je geen eigen mountainbike en helm. Ook geen probleem, dan hebben wij een fiets en helm voor jou beschikbaar.

Denk er aan! Meedoen is op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor schade die door deelname aan deze activiteit wordt veroorzaakt.

Voor meer informatie
Jan Mulder
jongerenwerker gemeente Voorst
E-mail: j.mulder@voorst.nl

Klik hier voor de flyer