TTT 2009 (Timeus Tandem Tocht): Een tocht met een doel.

Op zaterdag 5 september 2009 vindt de eerste Timeus Tandem Tocht plaats. Van deze tocht is de opbrengst voor het goede doel bestemd.

Een tocht waarin het zwaartepunt ligt bij de (race)tandem, Maar waar ook solo (race)fietsen aan deel kunnen nemen.

Er zijn meerdere mogelijkheden om de tocht te rijden.
1) Vanuit je eigen woonplaats per (race)tandem (eventueel vergezeld door solo (race)fietsen) via je eigen route naar Visio Het Loo Erf te Apeldoorn. Deze route kun je zelf helemaal bepalen. Ook je starttijd staat geheel vrij. De bedoeling is wel dat je uiterlijk 15.15 uur arriveert op de finish plaats.
a. Iedere rijder laat zich sponsoren per gereden kilometer of voor een vast bedrag. Het opgehaalde geld wordt overhandigd aan stichting Timeus voor een kinderhuis op Bali. Er is geen inschrijfgeld verschuldigd, maar uiteraard gaan we wel uit van een redelijk sponsorbedrag. Als je hiermee aan de slag wilt, schrijf je in via de website. Wij mailen je op verzoek een formulier wat je zelf kunt printen en kunt gebruiken om je te laten sponsoren.

2) Een andere mogelijkheid is om 150 km over de Veluwe te rijden in een peloton. De start en finish is bij Visio Het Loo Erf. Het is een tocht voor de snellere fietsers onder ons, maar zeker geen wedstrijd. Ook hier geldt weer dat er geen inschrijfgeld verschuldigd is maar dat er sponsoring gezocht wordt door de deelnemers. Ook hiervoor kun je je inschrijven via de website. De start van deze tocht is om 10.00 uur bij Visio Het Loo Erf.
Er is bij Sportinstituut 't Loo gelegenheid voor omkleden en douchen na afloop. (De sportschool op het terrein van Visio Het Loo Erf)

De deelnemer die het hoogste sponsorbedrag per kilometer bij elkaar gebracht heeft ontvangt een prijs.

3) Er worden ook nog 3 kortere recreatieve tochten uitgezet van 30, 50 en 80 kilometer. Deze zijn bedoeld voor de recreatieve fietser, maar uiteraard mogen ze ook door snellere mensen op de racetandem gereden worden. Vooral de 80 km zal daar geschikt voor zijn.

De Timeus Tandem Tocht 2009 (TTT 2009) doet een recordpoging voor het Guinness Book of Records: het grootste aantal tandems in een fietstocht.

Op de zaterdag zal er in sportinstituut 't Loo ook een spinningmarathon van 5 uur plaatsvinden. Voor deze prestatie kan iedereen zich in teamverband inschrijven. De spinningfiets wordt door een team gehuurd voor de hele marathon. Ieder teamlid doet gedurende een uur mee en wordt dan afgelost door een ander lid. Een team bestaat uit 2 tot 5 personen. De prijs voor deelname aan deze marathon is 35 euro per team. Uiteraard kan een team zich laten sponsoren om de opbrengst hoger te maken.

Om na afloop van de prestaties toch lekker ontspannen naar huis te gaan is er op het terrein ook sportmassage aanwezig, evenals stoelmassage. Verder zijn er nog allerlei leuke en gezellige activiteiten, waaronder showdown, goalball, kinderactiviteiten, optreden van Charlotte Glorie etc.. Uiteraard wordt ook de inwendige mens niet vergeten en is er van alles te koop.

Alle opbrengsten van de dag gaan naar stichting Timeus zodat zij het kinderhuis op Bali kunnen realiseren. Kijk voor meer informatie en/of inschrijven op www.timeus.nl of www.timeus.nl/tandemtocht. Ook zijn we telefonisch bereikbaar via telefoonnummer: 06 - 17 15 26 18. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook naar tandemtocht@timeus.nl

Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.