De trainingsstage Lanzarote en Zuid Afrika zijn al weer achter de rug, ga naar de pagina programma 2003 om een verslag van beide trainingsstages te lezen.

IZA TANDEMTEAM KLAAR VOOR DE START SEIZOEN 2003

Het is dan nog wel geen echt fietsweer maar het IZA-Tandemteam is al volop bezig met de voorbereidingen op een succesvol seizoen. In de afgelopen maanden werd er gewerkt aan een degelijk sponsorplan, de ontwikkeling van een nieuwe wieleroutfit (zie bijlage), het realiseren van een teambus en natuurlijk hetuitvoeren van een trainingsvoorbereidingsperiode .

Sponsorplan
IZA mag gezien worden als hoofdsponsor van het team. Samenwerkingspartner VGZ zal additioneel een bijdrage leveren als sponsor. EIFFEL, RABOBANK, VAR en T-Mobile zijn ook in 2003 als gewaardeerde sponsors van de partij. Nieuw is WAO Uitzendbureau. Alle sponsors hebben deelname in het sponsorplan toegezegd tot aan de Paralympische Spelen van Athene 2004.
Naast bovengenoemde financiele sponsors hebben ook een groot aantal suppliers hun bijdrage toegezegd (zie "pagina Wielerrevue”).

Wieleroutfit
In 2002 reed het team in oranje kleding. Voor 2003 keert het team weer terug naar de kleuren waarin ook in de periode 1999-2001 werd gescoord: navy-blue. De keuze is gemaakt door hoofdsponsor IZA. Wij als sporters zijn tevreden met deze keuze, want het was altijd een zeer chiek tenue (zie wieleroutfit).

Samenstelling IZA-Tandemteam
Voor 2003 vormen Pascal Schoots, Heerko Gorter, Wijnand van Gortel en Jan Mulder opnieuw de kern van het team. Nieuw is Richard Bonhof die als stagiair/co-piloot een seizoen gaat tandemen en daarbij gebruik gaat maken van de faciliteiten van het team. Het team zal in de loop van het seizoen nog uitgebreid worden met een extra piloot/voorrijder.
Jeroen Straathof en Lennart van Drimmelen zullen niet meer echt inzetbaar zijn vanwege hun overstap naar de valide achtervolgingsploeg van de KNWU. Zij bereiden zich voor op deelname aan de Olympische Spelen van Athene 2004. Regelmentair is het niet toegestaan om als Paralympisch tandemrijder gebruik te maken van piloten die deel uit maken van een nationale selectie.

Programma 2003
Het programma voor 2003 is nog niet definitief vastgesteld. Wel zijn er al enkele hooddoelen vastgelegd. Zo wil het team goed scoren tijdens de
- Argus in Cape Town op 16 maart 2003
- De Ronde van Belgie van 29 mei tot 1 juni 2003
- Het Nederlands Kampioenschap op de weg te Eibergen op 7 juni 2003
- de Ronde van Polen van 27 tot en met 29 juni 2003
- het Europees Kampioenschap op de weg en baan te Praag van 11 tot en met 22 september 2003.

Ook zal er een Wereld Kampioenschap georganiseerd worden in Quebec/Montreall van 1 tot en met 12 augustus 2003. Vanwege het late tijdstip waarop deze wedstrijd is aangekondigd is het momenteel nog onduidelijk of onze bond NebasNsg en NOC-NSF budget beschikbaar stellen voor uitzending. Deelname op eigen budget past niet in het uitzendbeleid van voornoemde organisaties. Natuurlijk hopen wij op deelname aan het Wereld Kampioenschap. Wij blijven echter Paralympische Topsporters en daar gaat men budgettair toch nog altijd wat anders mee om!