Tandemwedstrijd te Woensdrecht de dato 25 april 2004


WINST VOOR TANDEMDUO SCHOOTS/MULDER

Het IZA- tandemteam Pascal Schoots (Tiel) en Jan Mulder (Twello) hebben zondagmiddag de Ronde van Woensdrecht op hun naam geschreven. Het koppel was na 75km het snelst in de eindsprint van een kopgroep bestaande uit 5 tandems.
Tweede werden Bart Grootzevert/Luuk Lukassen en derde David Fiktoor/Alfred Stelleman. Het Apeldoornse duo Patrick van Gortel/Richard Bonhof werden 5e.

 

Verslag Woensdrecht van Victor Droop

 

WINST VOOR PASCAL SCHOOTS EN JAN MULDER TIJDENS RONDE VAN WOENSDRECHT

Breedtesportweekend 24, 25 april met afsluitende wedstrijd te Woensdrecht

Het was weer zover, er stond weer een actief weekend voor de deur. Het weekend van 24 en 25 april waren weer diverse tandemteams uit Nederland en zelfs een paar uit Duitsland naar Bergen op Zoom gekomen om daar zaterdags een paar uur te fietsen en zondag deel te nemen aan een wedstrijd in Woensdrecht, niet ver van Bergen op Zoom.
De meeste tandemteams waren vrijdags al gearriveerd bij de herberg in Bergen op Zoom. Mijn piloot, Patrick van Gortel, en ik waren zaterdagmorgen vanuit Apeldoorn met de auto vertrokken. Omstreeks half 10 parkeerden we de auto bij de herberg. Fiets uitladen en klaarzetten, even de kamer op zoeken, omkleden en rond de klok van 10 uur draaiden een groot aantal tandems de weg op om vervolgens zo'n drie uurtjes te fietsen. Er werd weer veel bijgepraat en met een rustig tempo door de omgeving van Bergen op Zoom gereden.
's Avonds werd er weer heel wat naar binnen gewerkt tijdens het eten door iedereen, de bediening liep dan ook af en aan.
Zondag. 's Morgens vroeg nog een beetje fris maar wederom bleek het een mooie dag te worden. Eerst werd de bediening van de keuken weer goed aan het werk gezet, het brood bleek niet aan te slepen, maar wat wil je met zoveel sporters.
Tegen half 10 vertrokken we met z'n allen richting Woensdrecht.
In Woensdrecht namen we deel aan de Ronde van Woensdrecht. een evenement dat was georganiseerd voor de aangepaste wielersport. Aan de Ronde van Woensdrecht werd dan ook deelgenomen door onder andere handbikers, drie- en tweewielers, ligfietsen en tandems.
Een ronde was 4800 meter lang. Om kwart voor 12 gingen de tandems van start. Die ochtend waren er ook nog wat tandemteams gearriveerd zodat er een mooi aantal aan de start stond.
Na de start ging het na 350 rechtsaf. Vervolgens 1500 meter rechtdoor, daarna door het centrum van Woensdrecht en dezelfde weg weer terug. Voor de start/finish werd er weer gekeerd en deze route werd anderhalf uur gereden.
Na het startsein bestond de kopgroep al gauw uit 5 tandemteams. Op het deel van 1500 meter werd door alle teams diverse malen gedemarreerd maar vanwege de korte afstand werd het gat al weer gauw dicht gereden en voegden de 5 teams zich weer bij elkaar.
Voor Patrick en mij was deze wedstrijd de eerste van dit seizoen met de tandem. Ook dus de eerste wedstrijd waarbij we in de nieuwe outfit van fietsspecialist Buitenhuis Hoenderloo konden rijden Na de eerste ronde had ik al gauw door waar de drempels zaten en hoe de route was. Bij de drempels was het weer even opletten dat je niet gelanceerd werd want als je er niet op bedacht bent kan het je behoorlijk verrassen, gelukkig zitten we dan ook met de schoenen vast aan de pedalen.
In het begin lag het tempo niet al te hoog. Langzaam maar zeker kwam hier verandering in. Na zo'n anderhalf uur ging het erom spannen want de laatste ronde zat er aan te komen. Toen de bel voor de laatste ronde luidde vroeg ik het toch nog even na bij mijn piloot want ik had nog niet het idee dat we al anderhalf uur hadden gereden, toch bleek het zo te zijn. Na het stuk van 1500 meter was het nog 350 meter naar de finish. Voor die bocht werd iedereen al onrustig en waren Patrick en ik nog in staat om iedereen te passeren. Ik had echt zoiets van, wat krijgen we nou maar helaas, dat was maar van korte duur. Eenmaal de bocht om ging iedereen volop op de pedalen staan en werd er ongelofelijk gesprint. Helaas kwamen Patrick en ik kracht te kort en werden we door iedereen van de kopgroep gepasseerd. Dit resulteerde dan ook in een vijfde plek. Dit was enorm balen.
Na toch redelijk wat trainen de afgelopen maanden en goed mee te kunnen komen in de afgelopen anderhalf uur kom je dan toch in de sprint te kort. Persoonlijk zakt mij de moed dan ook wel in de schoenen. Fiets in de auto, gauw douchen en naar huis was dan ook het liefste wat ik deed en we ook gedaan hebben.
Eenmaal thuis zet je de tv aan om nog even te kijken naar het einde van de koers Luik-Bastenaken-Luik. Voor de 3de maal wint de Italiaan Davide Rebellin in een reeks van koersen. Michael Boogert moet het wederom doen met een 2de plaats. Ongelofelijk wat daar wel niet gepresteerd wordt, niet te vergelijken met het koersje wat wij hebben gereden. Wellicht was de 5de plek van ons nog niet zo slecht.
De sprint in Woensdrecht werd gewonnen doorhet koppel Pascal Schoots/Jan Mulder. De tweede plaats was voor Bart Grootzevert/Luuk Lucassen en de combinatie Davide Fiktoor/Alfred Stelleman eindigde op de 3de plaats.

Maar goed, we geven nog niet op en gaan weer verder met trainen, bereiden ons weer voor op de volgende wedstrijd en gaan er weer tegenaan.


Richard Bonhof